Bilsem Sınavı Hakkında

Okulumuzda öğrencilerimiz BİLSEM sınavlarına her dönemde öğrenci hazırlamakta ve bu hazırlık sürecinde birebir olarak desteklenmektedir. Bu anlamda okul olarak sınav kazandırma oranımız yüksektir.

BİLSEM sınavı, özel yetenekli çocukların potansiyellerini tespit etmek amacıyla MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılır. Bilim ve Sanat Merkezinin kısaltılması olarak adlandırılan BİLSEM’ler, özel yetenekli öğrencilerin okul sonrası ek olarak eğitim alabilecekleri kurumlardır.

 

Millî Eğitim Bakanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında  80, müzik yetenek  alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Öğrencilerin sınav tarihleri Millî Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinde yayınlandığında buradan da paylaşılacaktır.

Öğrencilerimizin sınav giriş belgelerini okul müdürlüğümüzden teslim alabilirsiniz.